Hui us volem parlar de com afecta la malaltia renal crònica (ERC) al cervell, i és que moltes vegades passa desapercebut. Podem experimentar alteracions en les capacitats cognitives, sobretot en la memòria i l’atenció, entre altres capacitats cognitives quan patim una ERC.

En ALCER Castalia comptem amb la figura d’una neuropsicòloga, que és la persona encarregada d’avaluar i tractar qualsevol problema relacionat amb les capacitats cognitives. Esta especialitat de la psicologia pot detectar des d’alteracions lleus i normals relacionades amb l’edat, com la pèrdua subjectiva de memòria, fins a proposar diagnòstics greus com la detecció de la malaltia d’Alzheimer.
Resulta de vital importància conéixer en quin estat es troben les nostres capacitats cognitives per a poder previndre mitjançant un tractament individualitzat i adequat a cada persona, així com tractar aquells problemes que ja ocorren perquè no s’accentuen o fins i tot per a recuperar-los en la mesura que siga possible. I és ací on hem de parlar de com afecta l’ERC al nostre cervell perquè diferents factors influïxen en ell: La medicació específica per al renyó, rebre tractament de diàlisi o simplement l’edat avançada, els problemes de somni o un estat d’ànim més nerviós o trist, afecten negativament el nostre cervell.

Si tens alguna sospita que alguna cosa no funciona com deguera, veuen a parlar amb nosaltres. També pots sol·licitar informes per a agilitzar els diagnòstics i tractaments mèdics o de servicis socials.
Per a poder fer front a estes dificultats, la nostra associació compta amb un taller de memòria adaptat a la malaltia renal, així com a cada persona que assistix. Este taller es diu Mou el teu coco, i tens una cita disponible per a acudir com a soci tots els dimecres d’11.15 a 12.15. Si no pots acudir per diferents motius i t’agradaria beneficiar-te d’este servici, no hi ha problema, podem facilitar-te el material amb explicacions en el teu domicili o centre de diàlisi.
Posa’t en contacte amb nosaltres!

Themes by GPLPUB