El passat 28 de novembre, durant la celebració de les jornades pel 40 aniversari de ALCER Castalia es va presentar el llibre ALIMENTACIÓ EN LES PATOLOGIES ASSOCIADES A LA MALALTIA RENAL CRÒNICA, escrit per les nutricionistes de l’entitat Paula Nebot i Noemi Martínez i en col·laboració amb la Diputació de Castelló.

En este nou llibre s’arrepleguen les principals patologies que solen acompanyar a les persones amb ERC (diabetis, hipertensió, càncer, obesitat, desnutrició, anèmia, alteracions del gust, disfàgia, restrenyiment, etc.) i es donen consells dietètics comuns a totes dues patologies, perquè una no excloga a l’altra i puga seguir-se una dieta adequada, que a més d’evitar la progressió de la malaltia permeta un estat de salut adequat malgrat estes patologies.

Al llarg de 5 capítols s’aborden 14 malalties i en cadascuna d’elles s’explica de què es tracta, les seues possibles causes i conseqüències i, a més, s’inclouen recomanacions dietètiques amb aliments aconsellats i aliments a evitar específics en cadascuna d’elles. Així mateix, cada dieta consta de dos receptes adaptades a eixa patologia i a l’ERC, per a dotar d’idees i propostes d’ingestes no sols nutritives, també apetibles i delicioses com unes cardes amb nabius, uns piquillos farcits o una quiche de verdures.

El llibre és gratuït per a totes les persones associades a ALCER, però a més qui desitge aconseguir-lo el pot fer a través d’un xicotet donatiu a l’Associació.

Si vols saber com aconseguir-ho pots posar-te en contacte amb ALCER Castalia.

Ves al contingut