Alcer Castalia - El Magnesio

ETAPES DE LA VIDA I EL COL·LAGEN

El col·lagen és una proteïna essencial en el cos humà que proporciona estructura i suport a teixits com la pell, ossos, tendons i cartílags. Constituïx al voltant del 30% de totes les proteïnes. Existixen almenys 16 tipus de col·lagen. Al llarg de les etapes de la vida, la producció i la qualitat del col·lagen canvien, la qual cosa pot afectar la salut i aparença de la pell i altres teixits.

Factors que afecten la producció de col·lagen:

Genètica: La predisposició genètica juga un paper crucial en la producció del col·lagen i en com es manifesten els seus efectes en la pell i els teixits.

Estil de vida: Factors com la dieta, el consum de tabac, l’alcohol i l’exposició al sol poden accelerar la degradació del col·lagen.

Nutrició: Una dieta rica en vitamina C, proteïnes i antioxidants pot donar suport a la producció del col·lagen. Suplements com a col·lagen hidrolitzat també s’han tornat populars per a millorar la salut de la pell i les articulacions. Hem d’evitar el consum excessiu dels sucres i carbohidrats refinats ja que poden danyar el col·lagen a través d’un procés anomenat glicació.

Mantindre uns hàbits saludables, exercici regular (de resistència i força, ja que promou la seua producció en millorar la regeneració cel·lular), protegir-se del sol i usar suplements poden ajudar a alentir la pèrdua de col·lagen i mantindre l’elasticitat i salut del cos més temps.

 

Ves al contingut